TOT MAI MULȚI PACIENȚI CU DIABET

Diabetul, alături de bolile oncologice, cardiologice şi cerebrovasculare, reprezintă o cauză majoră de deces la nivel global, dar și în România, care se află printre țările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa. Nici în Buzău situația nu este mai bună. aproape 10 la sută din populația județului este diagnosticată cu diabet zaharat.

Medicii secției Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Spitalului Județean Buzău spun că îngrijorător este și numărul tot mai mare de copii diagnosticați cu diabet.

În cazul copiilor, părinții trebuie să fie foarte atenți la simptome. În situația în care acestea au fost identificate, părinții sunt sfătuiți ca împreună cu cei mici să se adreseze medicului de familie sau pediatrului pentru a fi evaluați și ulterior direcționați după caz.

Specialiștii spun că principalii factori care duc la apariţia diabetului sunt stresul și stilul de viaţă nesănătos. Din acest motiv ei le recomandă buzoienilor ca, măcar o dată pe an, să efectueze analize medicale.

Related posts